4 Eylül 2015 Cuma

Sergiler Sergiler :)

     Herkese yeniden merhaba! Sonbaharın gelmiş olmasıyla birlikte sergiler de başlamış bulunmakta. Ben de size gidebileceğiniz bazı sergi önerilerinde bulunmak istiyorum.

     ArtInternational ile başlayalım. Bu 2 gün sürecek olan bir organizasyon olduğu için önceliği buna veriyorum. Birçok ülkeden birçok galerinin katıldığı geniş kapsamlı bir etkinlik. Bu yıl üçüncüsü düzenlenmekte. Miro, Hirst, Warhol, Perry gibi önemli sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmakta. Ben özellikle Andipa Gallery'e bayılıyorum. Ayrıca İstanbul'dan da çeşitli galeriler yer almakta. Geçen sene heyecanla gitmiş ve doyamamıştım. Bu sene de aynı heyecanla bekliyorum. Umuyorum ki siz de seveceksiniz. Lakin ayaklarınıza kara sular inebilir, hazırlıklı gidiniz efendim.
Zaman: 5-6 Eylül 12.00-20.00 arası
Yer: Haliç Kongre Merkezi
Bilet: Biletix. Ya da sergi alanı girişinden satın alabilirsiniz.

     İkinci etkinliğimiz 14. İstanbul Bienali Bienalin alt başlığı ise Tuzlu Su. Açıkçası bienaller ile aram pek iyi değildir. Fakat bu sene bu organizasyon kapsamında İstanbul'da 30'dan fazla mekanda sergiler olacak. Bu mekanlardan bazıları; İstanbul Modern, Pera Müzesi, Galata Rum Okulu, Masumiyet Müzesi, Perili Köşk, Büyükada ve bir de Kaptan Paşa Deniz Otobüsü.
Zaman, yer ve biletlerle ilgili bilgileri buradan bulabilirsiniz.
Şurada da Bienal ile ilgili güzel bir söyleşi var. Buradan da bilgi sahibi olabilirsiniz. 

     Bir diğer etkinliğimiz Akbank Sanat ve Sakıp Sabancı Müzesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen Zero: Geleceğe Geri Sayım Benim en heyecanla beklediğim sergi bu. Çünkü pek sevdiğim Fontana, Klein, Manzoni gibi önemli sanatçılar geliyor! Geçen sene ArtInternational'a gelen Fontana'yı görünce yaşadığım heyecanı tarif edemem. Şimdi de Sabancı'da görmek için sabırsızlanıyorum.
Zaman: 2 Eylül - 10 Ocak 2016
Yer: Sakıp Sabancı Müzesi
Bilet: Müze Çarşamba günleri saat 20.00'a kadar açık ve öğrencilere ücretsiz. *

     Akbank Sanat demişken orada da önemli bir sergi yer almakta. Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük Bourgeois'nın 20. yüzyıl için ne kadar önemli bir isim olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım. Bu da kaçırılmaması gereken bir sergi. Ve ücretsiz.
Zaman: 1 Eylül - 28 Kasım
Yer: Akbank Sanat

     Ve gelelim Pera Müzesi'ne. Son zamanlarda çok önemli isimlere ev sahipliği yapan müze bu kez Balkanlara gidiyor. Günümüz İmgeleri: Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yapıtlar ismiyle düzenlenecek sergide gençlerin eserleri sergilenecek.
Zaman: 4 Eylül - 1 Kasım
Yer: Pera Müzesi
Bilet: Müze Çarşamba günleri öğrencilere, Cuma günleri 18.00-22.00 arası herkese ücretsiz. *

     Bir de bir sergiler dışında farklı bir etkinlikten bahsetmek istiyorum: İstanbul Coffee Festival Evet kahve severler için çok güzel bir deneyim olabileceğini düşünüyorum. Ben içemiyorum ama kokusu için bir ziyarete gidebilirim :)
Zaman: 22-25 Ekim
Yer : Haydarpaşa Garı
Bilet: Seanslar şeklinde düzenlendiği için bilgileri şuraya bırakıyorum.

    Benim için heyecan uyandıran etkinlikler bunlar. Bunlar dışında özellikle Beyoğlu'da birçok özel galeri yer almakta. Sizin de gezip gördüğünüz, şunları da gör dediğiniz bir etkinlik varsa yorum bırakırsanız sevinirim. Umarım keyifle okumuşsunuzdur ve faydalı olmuştur. Hoşça kalın! :)