2 Aralık 2015 Çarşamba

Hello

     Merhaba! Bu yazımda size son zamanların en çok konuşulan ismi Adele'den bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi Kasım ayında "25" adlı albümünü çıkardı. Teaser'ı yayınlandığı günden beri (tık tık) birçok insan gibi ben de heyecanla bekledim. Ve son bir haftadır aralıksız dinlediğim albüm oldu. Albümle ilgili şöyle bir yazı yazmıştı. Bu yazı bile heyecanlandırmaya yetmişti açıkçası.                             

                                 

 Gel de sevme bu kadını şimdi!

     Albümden bahsedeyim biraz. 11 şarkıdan oluşuyor. Çıkış parçası da malumunuz Hello oldu. Şarkı muazzam. İyi bir Adele dinleyicisiyseniz bu şarkının tipik Adele şarkısı olduğunu anlarsınız. Klip de (tık tık) Xavier Dolan tarafından çekilmiş. Bence güzel bir ikili olmuşlar :) Yayınlandıktan sonra kısa sürede büyük bir izlenme oranına ulaştı. E 4 yıl aradan sonra normal diyebilirsiniz. Ama şarkı da güzel be. Albüm de Amerika'da Nysnc'e ait olan satış rekorunu kırdı. 1 haftada (BİR)                                                                                                                                            
                         
                                                   Albüm Kapağı
  
     Albümün diğer şarkıları yayınlanmadı. Ne Youtube'da ne de Spotify'da yayınlanmasına izin verilmiyor. Ben de albüm malesef çok pahalı olduğu için (60 tl) iTunes Store'dan indirdim. İndirmek isteyenleriniz olursa bence oraya bir baksın. O yüzden sadece çıktığı programlardan düşen görüntüler var. Onları da buraya bırakıyorum.

     When We Were Young ve Million Years Ago Adele'in klasik slow denebilecek şarkılarından. Million Years Ago bana bir şarkıyı çağrıştırıyor. Aklıma gelmiyor ne olduğu ama sanki çok tanıdık. Size de benim gibi düşünüyorsanız yorum  bırakın lütfen, merak ediyorum :) 


     Albümün bence en en eğlenceli şarkısı Water Under The Bridge. Günlerdir dilimde. Çok sevdim. Bir de Jimmy Fallon ile yaptıkları değişik bir Hello versiyonu var, ki bence çok hoş olmuş :) 


     Bunlar dışında dediğim gibi ben albümün bütün parçalarını sevdim. Sözleri de melodileri de oldukça etkileyici. River Lea, Lover in the Dark, I Miss You ve Send My Love (To Your New Lover) en çok dinlediklerim, yukarıda bahsettiğim şarkılardan sonra. Hele Send My Love şarkısında bir lo-ver deyişi var ki :) 

     21 albümü gerçekten Adele'in zirvesiydi ama bu albümle bence 4 senede bir şey kaybetmediğini gösterdi. Someone Like You 'nun yeri her daim ayrı tabii ki. Bence birçok insan için de bu böyle. Ama hasret kaldığımız Adele'e güzel şarkılarla kavuşmuş olduk neticede. Bir daha bu kadar uzun bir ayrılık olmamasını diliyorum ve sizi Adele ile baş başa bırakıyorum :) 

"I can't love you in the dark
It feels like we're oceans apart

There is so much space between us
Maybe we're already defeated 

Ah-yeah-yeah-yeah-yeah-yeah-yeah everything changed me."