30 Mayıs 2016 Pazartesi

Big Eyes

   
     Merhaba! Bugünkü yazının konusu bir film. Oscar sonrası yeni bir film izlememiştim, sürekli elim eskilere gidiyordu. Yine bir film arayışındayken Big Eyes'a denk geldim. Aslında zaten listemde olan bir filmdi, sadece üst sıralarda değildi. Filmi izledikten sonra ise yine keşke daha önce izleseymişim dedim. 



     Neyse efendim 2014 yapımı filmimiz Tim Burton tarafından yönetiliyor. Başroldeki oyuncular ise Amy Adams ve Christoph Waltz. Film aslında 2012 yılında Reese Witherspoon ve Ryan Reynolds ile çekilmeye başlanmış. Filmin aynı zamanda yapımcısı da olan Tim Burton'ın yönetmen olmasıyla birlikte ise kadro daha sonra bu şekilde değişmiş. Amy tercihi çok daha doğru olmuş bence. Ki Amy bu rolüyle Golden Globe kazandı.

   Filmin konusuna gelince ki beni en cezbeden kısım da bu aslında fakat izlemek isteyenler burayı atlasın, biraz spoiler içerir :)  
   Filmde ressam olarak bilinen Walter Keane'in ve eşi Margaret Keane'in sanat dünyasındaki hayatları anlatılıyor. Ressam olan Margaret eşini terk ettikten sonra San Francisco'ya gelir ve burada Walter Keane ile tanışır. Kısa sürede evlenirler ve Walter, hem kendi resimlerini hem de Margaret'in büyük gözlü çocuk resimlerini satmaya çalışır. Kendi yaptığı resimleri satamazken Margaret'in büyük gözlü çocuk resimleri ilgi çeker. Walter da resimleri satarken aslında kendi yapmış gibi gösterir. İşin asıl can yakıcı yeri de burası. Margaret resimlerini Keane soyadı ile imzalar ve bu işten çok para kazanan, giderek ünlenen Walter'ın baskısı nedeniyle de resimlerin kendisine ait olduğunu kimseye söyleyemez. Kızına bile. Ancak artık bu duruma daha fazla dayanamayan Margaret Keane Hawaii'ye taşınır ve resimlerin kendisine ait olduğunu iddia eder, bu iddiasını mahkemeye taşır. Sonunda da davayı kazanır fakat o mahkeme sürecinde Walter'ın hareketleri filmin komik sahneleriydi. 




          
     Filmin özelliği ise gerçek bir hikayeyi anlatması. Evet gerçekten 1950li yıllarda bu olay yaşanmış ve aslında bir ressam bile olmayan Walter Keane ömrü boyunca o resimlerin kendisine ait olduğunu iddia etmiş. Margaret Keane ise hâlâ yaşıyor ve her gün bir resim yapıyormuş. San Francisco'da galerisi de bulunuyor. 






    Filmde duyduğumuz "Big Eyes" şarkısını Lana Del Rey seslendiriyor. Dinlemek için tık tık.
    Bu da filmin fragmanı.

     Ben filmi izlerken keyif aldım, ilgimi çeken bir konu da olduğu için daha bir keyifle izledim. Fakat tabii ki sanat ile ilgileniyor olmanız gerekmez, herkesin severek izleyebileceği bir film olmuş. Nacizane tavsiyem olsun bu da :)