31 Ocak 2015 Cumartesi

On İki Öfkeli Adam

Merhaba! Bugün size Şehir Tiyatroları'nda sergilenen bir oyundan bahsetmek istiyorum.Oyunu gördüm ve inanılmaz beğendim. Sıcağı sıcağına da yazmak istedim.


Öncelikle filmini izlemedim, oyun ile aynı mı bilmiyorum. Fakat konu çok iyi işlenmiş. Hiç sıkılmıyorsunuz. 1 saat 50 dakika olmasına rağmen nasıl geçti anlamadım. Şehir Tiyatroları'nda izlediğim bazı uzun oyunlarda sıkıldığımı itiraf edebilirim. Ama bu oyun gerçekten çok akıcı, sizi çeken bir oyun. Konusu itibariyle de oldukça çekici ve düşündürücü. Oyundan çıkınca aklınızda kalan "şüphe"  oluyor.

Oyunda asıl değinmek istediğim ise oyunculuklar. Birçok tanıdık yüz var zaten ama gerçekten hepsi çok iyiydi. Tabii ki Serdar Orçin'i ayrıca konuşmak gerek. Zaten çok beğenerek takip ederdim ama oyunda gerçekten muazzamdı. Rolünü bu kadar içten oynaması, gerçekmiş gibi yansıtması oldukça etkileyiciydi. Ben bütün oyuncuları ayrı ayrı beğendim ve zevkle izledim. Birbirleriyle de çok uyumlu olmuşlar. Gün Koper aralarında genç bir oyuncu olarak çok iyi uymuş.


Yani hazır yeniden sergileniyorken gidin izleyin efendim.

13 Ocak 2015 Salı

Merhaba! Uzun zaman sonra bloga dönüş yapmış bulunuyorum. Her telden bir şeyler yazmaya çalışacağım, olduğu kadar :) Umarım okurken hoş vakit geçirirsiniz.

İlk yazım bir filme ait olsun istedim. O film de Whiplash! Evet Film Ekimi'ndeki filmlere bakarken hemen gözüme çarpan, izlemek için sabırsızlandığım bir filmdi fakat malesef gidemedim. Aynı şekilde Leviathan ve Mr.Turner'ı da kaçırmış olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Neyse ki Whiplash ve Mr. Turner ülkemizde vizyona girecek filmler arasında. Ama ben ödül törenleri öncesi hemen izlemek istedim, biraz da sabırsızlandım açıkçası.



Filmin benim için bir önemi bateri! Evet küçükken bateri çalmayı çok istemiştim ama olmamıştı. Ben de teselli niyetine baget alıp saklamıştım. Hâlâ da dururlar bir köşede. İşte bu nedenle filmin bende ayrı bir yeri var.




Film hakkındaki yorumlar gayet olumlu, ben de çok olumlu şeyler söyleyeceğim. Ayrıntılara takılmayıp konuyu ve oyunculukları o kadar güzel yansıtmışlar ki. Zaten o muhteşem J.K. Simmons oyunculuğu da Golden Globe'da ödülle taçlandırıldı. Gerçekten harika bir performansı var, filmi etkili kılıyor fazlasıyla. Umarım ödüller devam eder.


Simmons'ın yanı sıra Miles Teller de çok iyi bir oyunculuk ortaya koymuş. O bateriyi kendinden geçercesine çalması beni benden aldı. Tam bir hırs abidesi. Ama hırsın fazlası zarar, aman ha diyelim.


Film hakkında çok ipucu vermeyeyim ama izleyin efenim. Ben dayanamayıp sinemada da izlemeyi düşünüyorum, tadı bir başka oluyor. Siz de izleyince eminim seveceksiniz. Şimdiden iyi seyirler! :)

Trailer için tık tık